NLENG

Hengsten

Natural Quality

Canturano

Hengst

Geboortejaar
2003

Schofthoogte
169

Kleur
Bruin

Stamboek
Holsteiner

Pedigree
Hippomundo

Canturo Cantus Caletto I
Monoline
Fara Calando I
Ulrara II
Madonna IV Coriano Corrado I
Option
Zalme Ahorn Z
Orion

Info/Nakomelingen

Het atletische lijf dat het ware kenmerk is van de topsporter staat Eurocommerce Canturano ter beschikking. Geen twijfel mogelijk. Zelfbewust staat hij in zijn box. Zijn ogen zien alles en hij verblikt nergens van. Hij heeft door wat er staat te gebeuren. Hij weet in het werk wat er van hem verwacht wordt. Dat kan ook niet anders gezien zijn pedigree, die bol staat van de springenen.

Eurocommerce Canturano is een hengst die met vermogen en souplesse springt en zich daarbij ook dressuurmatig uitstekend laat bewerken. In draf en galop toont hij een natuurlijke balans en oprichting, die hem in staat stelt heel gemakkelijk tussen de hindernissen te schakelen. Eurocommerce Canturano kreeg zijn goedkeuring november 2005 in Neumünster. 

Zijn vader Canturo, laatste zoon van de befaamde Cantus, was in Athene Olympiade paard van Bernardo Alves (BRA). In 2006 wonnen ze de GP van Valkenswaard en waren tweede in de GP's van Dubai, Wiesbaden en Rotterdam. Eurocommerce Canturano's moedersvader Coriano is in 2002/03 door het Holsteiner Verband uitgeleend geweest aan Zangersheide, de stoeterij van Léon Melchior in Lanaken (BEL). Melchior's op dat moment 16-jarige dochter Judy-Ann won in 2003 in een thuiswedstrijd op Coriano Z de nationale titel van de Belgische junioren. Helaas liep toen het contract af en moest hij terug naar Elmshorn, de hengst paste zijn amazone als een oude handschoen. Moederstam 2067 gaat verder terug via Ahorn Z - Fontan - Kadett - Goldschmid - Favus - Famos - Ordner - Racker - Habitus (Hann). Kadett (v. Kalif) en Racker (v. Amurath) geven er een oosters tintje aan.

Een zuster van grootmoeder Zalme bracht Hugo Simon's derbywinnaar Gondoso. Stam 2067 bracht ook de internationale springpaarden Lausbub en Leonardo van Franke Sloothaak, Leonidas van Lars Nieberg en Lordon van Luciana Diniz. Een jaar na goedkeuring deed Eurocommerce Canturano zijn 70-dagen-test in Adelheidsdorf, waar hij met een totaalindex van 131,86 als "HLP-Sieger" eindigde van 32 klasgenoten. Ook zijn deelindex springen was goed voor de eerste plaats (135,20 punten). Zijn dressuurindex was ietsje lager: 118,74 punten. Waarmee hij voor dit onderdeel toch nog op de zevende plaats finishte. Aan de hand van deze cijfers gaan we er vanuit dat Eurocommerce Canturano een hengst is die springtalent vererft zonder veel toe te geven op basisgangen. Wat wil een springpaardenfokker nog meer? 

Dekgeld: 750 € bij eerst inseminatie + 750 € bij dracht op 1 oktober ( prijzen excl BTW )