NLENG

Hengsten

Natural Quality

Berlin

Hengst

Geboortejaar
1994

Schofthoogte
172

Kleur
Schimmel

Stamboek
KWPN

Pedigree
Hippomundo

Cassini I Capitol I Capitano
Folia
Wima Caletto II
Prisma
Estia Caretino Caletto II
Isidor
Vardana Fernando
Ostia

Info/Nakomelingen

In 2006 op het WK groeide Eurocommerce Berlin in Aken boven zichzelf uit. Het machtige lijf rekte en strekte zich, zette af, zweefde over de hoogste hindernissen en landde. Dan galoppeerde de hengst door naar de volgende hindernis. De oortjes naar voren en alert op de subtiele aanwijzingen van zijn ruiter, Gerco Schröuder. 

Ook in 2007 op het EK in Mannheim bewees Eurocommerce Berlin zijn klasse. Beide malen was er goud met het Nederlandse team, mede dankzij het springvermogen, de mentaliteit en de souplesse van Eurocommerce Berlin en de kwaliteiten van zijn ruiter. Eurocommerce Berlin is een ster geworden dankzij zijn instelling en springvermogen. Er ruist over de tribunes van alle concoursen ter wereld een zacht gefluister wanneer Eurocommerce Berlin de piste binnentreedt. Alle paardenliefhebber kennen zijn kwaliteiten, waarderen hem daarvoor, en dat laten ze horen. 

Eurocommerce Berlin kon ook die ster worden omdat hij steeds met beleid is ingezet. Eurocommerce Berlin hoeft niemand meer te overtuigen, want de schimmel is de verpersoonlijking van alles wat een paard nodig heeft om uit te groeien tot een superster. Een schitterende pedigree, onnavolgbaar goede prestaties in de ring en kinderen waar hij terecht trots op mag zijn. Talloos zijn de trotse fokkers op hun Berlin-veulen en talrijk zijn de eigenaren van een jonge Berlin. De weg naar succes in sport en fokkerij gaan via Eurocommerce Berlin! 

Eurocommerce Berlin's vader Cassini I was in zijn sportjaren de troef van de Duits/Friese international Franke Sloothaak. Het duo won o.a. de Grote Prijs op Champion Gelderland, het teloor gegane CSI op het nationaal sportcentrum Papendal, en de Grote Prijs op CSI Modena, het troetelkindje van de in 2007 overleden tenor Luciano Pavarotti. Cassini's vader Capitol I vormt de genetische flessenhals waar de hengsten lijn van de legendarische Cottage Son xx zich doorheen moest wringen om ten tweeden male breed uit te waaieren over de fokkerij. 

Cassini's moeder Wisma behoort tot de kleine stam 3389 die sinds Cassini I meer aandacht krijgt van de Holsteinse fokleiding. Behalve volle broer Cassini II zijn uit deze stam inmiddels Caleri (v.Calido I), Cassaro (v. Coronado) en Lovari (v. Lasino) goedgekeurd. Vanuit sportief gezichtspunt is de moeder van Eurocommerce Berlin minstens zo interessant. Zijn moeder Estia (van de vermaarde Caretino) was springpaard van achtereenvolgens Aloïs Pollmann-Schweckhorst en Marc Wirths. Deze internationale ruiters brachten haar echter uit onder andere namen, namelijk Coba resp. Cathleen-W. Pollman-Schweckhorst reed ook haar grootmoeder Ostia, eveneens onder een andersluidende sportnaam: Frimella. Uit haar stam 890 komen o.a. ook de springpaarden Crocodile Dandy van Alison Firestone en Feodora van Fritz Fervers. Eurocommerce Berlin liep in november 1997 als niet-goedgekeurde hengst een goede test in Adelheidsdorf; voor de deelindex springen scoorde hij 133.21 punten en eindigde daarmee voor dit onderdeel op de tweede plaats, achter de inmiddels (eveneens) beroemde Acorado. Na achtereenvolgens goedkeuring in Nederland in maart 2003 en onder zijn oude naam Caspar in Oldenburg, januari 2005, wist Eurocommerce Berlin onder Gerco Schröder de aandacht op zich te vestigen door het Oranjeteam zowel op het WK in 2006 (Aken) als op het EK in 2007 (Mannheim) aan het goud te helpen. Dat WK-goud was voldoende voor definitieve goedkeuring door zijn geboortestamboek Holstein. Het EK-goud kwam daar als extratje bovenop. 

Dekgeld: 300 € bij 1 ste inseminatie + 1500 € bij dracht op 1 oktober ( prijzen excl BTW )